Veckans fredagstips blir yoghurtglass! Det finns många varianter på alldeles ljuvlig yoghurtglass. Typ den HÄR och den HÄR. Men ibland vill man ha något annat. Som den på bilden nedan. Den var rejält mättande och innehåller goda fetter från avokadon, fin energi från bananen och får sin friska smak från hallon och citron. Enkelt och jättegott typ! Det bästa är att det går att variera i oändlighet. Skippa hallonen och använd en fryst banan tillsammans med kakao eller hackad choklad. Eller skippa bananen och välj bara avokado och yoghurt eller piffa den med godsakerna som står i receptet nedan. Prova dig fram helt enkelt! Enkel yoghurtglass Du behöver: 1 liten ekologisk banan 1 liten avokado 1/2 citron 1-2 nävar frysta hallon 2-3 msk rysk eller grekisk yoghurt Ev. en skvätt valfri mjölk (havre, mandel, ris, kossa etc) Skala banan, avokado och citron. Lägg i din mixer. Häll på hallonen och yoghurten. Mixa samman allt till en fluffig massa. Använd en sked för att röra runt om det fastnar. Använd eventuellt en skvätt mjölk för att hjälpa mixern att komma igång, ju mindre desto bättre för att behålla den mjuka och fluffiga konsistensen. Servera med diverse godsaker som rostad kokos, färska bär, strösslad kakao, raw lakritspulver, ekologisk honung eller hackade nötter. Psst! Har ni ännu inte provat en smoothie med färsk basilika vill jag tipsa om denna, klicka här!