/ I annonssamarbete med Valio / Jamen hata mig inte men herregud vad är det vi ser? Jag fick alltså använda min arbetstid till att gå förbi kassalinjen på det legendariska bageriet Bröd & Salt och låtsas tillhöra dem för en dag! Anledningen var laktosfria semlor och Valio hade skickat dit mig - TACK till Valio för detta mysiga uppdrag. Det är alltså så att Bröd & Salt har laktosfria semlor - som såklart alla kan äta och en kul kuriosa är att Bröd & Salt alltid använder Valios laktosfria produkter i allt de bakar och åstadkommer. Efter att ha blivit klädd i all form av skyddsutrustning och tagit av smycken och trätt på handskar och så vidare så blev det dags för semmel-tävling. Eller visst, ska vi vara korrekta så skulle jag få experthjälp av Kirles som skulle lära mig hur man gör den perfekta semlan. Men av oklar anledning så utropade jag att det var gött om vi tävlade om vem som kunde klippa upp flest bullar. Detta skedde ungefär fem och en halv sekund efter att jag klippt upp tre och han sa att den var "perfekt". Jag fick alltså hybris direkt. Förlorade tävlingen absolut. Ett tips från exeperten, alltså inte jag utan Kirles: "Klipp ett snitt längs ena sidan, dra tillbaka saxen i samma spår så att säga, vänd försiktigt till vänster och gör samma sak och sedan ta ett nytt snitt på den tredje sidan och tadaaaa". Okej, ja, nej det här är inte ett direkt citat från hur han beskrev det. Men försök göra exakt som på bilderna så kommer det att bli perfekta lock och alla vet att folk har en obehaglig besatthet vid locken på semlor. Nämen här då. Det är alltså inte någon vanlig mandelmassa vi skådar. Var ni också "semla utan mandelmassa tack"- barn fram tills ni fyllde 27? Hade semlorna som jag är uppvuxen på, dvs de där tre dagars-torra i kartong med litet fönster och mandelmassa från korv i butikshyllan-semlan, innehållit den här otroliga fyllningen som Bröd & Salt använder så hade jag blivit ett helt vanlig "en semla tack"-barn istället, det ska ni veta. Jag säger såhär: Den innehåller BITAR av mandel. Ah. Och laktosfritt smör från Valio. Ah. Och mortlade kardemummakärnor. Ah. BLAND ANNAT. Och jag fick höra att om man inte gillar eller kan äta nötter så kan man alltså få semla med SYLT och grädde istället. Eller vaniljkräm. Otroligt. Kirles sa många bra saker under sin semmel-skola: "Det kan inte bli för mycket fyllning" och "Vi vill inte snåla med fyllningen" och "Det kan inte bli för mycket grädde" och "Vi vill inte snåla med grädden". Jag gillar hur han tänker. Ser ju nu att jag inte är van spritsare. På bilden syns ju tydligt att jag är obalanserad i händerna. Får ta film och studera nästa gång. Som proffsen gör. Tänkte skriva något som skulle kunna tolkas som ett snuskigt skämt här men avstår. Fick in snitsen lagom till grädden. Säger inte att Kirles sa att mina semlor blev perfekta men det sa han!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Det jag är stoltast över att ha bakat fram här i livet: Edith. Och den här laktosfria semlan. I vart fall om man ska tro den kärleksfulla blicken på bilden. <3 Bebisarna. Någon som är sugen på semlor nu? Kanske att vinna 10 stycken? Isåfall ska du klicka dig in på min instagram där du kan vinna TIO laktosfria semlor från Bröd & Salt! Klicka här! Tusen tack till Valio, Bröd & Salt och Kirles!