Jag testar mig fortfarande fram för att hitta en god och mättande frukost som inte innehåller mjölkprodukter (har du missat varför läs här). En inte helt enkel kombination för att vara ärlig. Kärleken för smör, ost, yoghurt, kefir och allt det där ÄR på ett sätt så herregud så frustrerande det är att leva utan det. Men tack och lov så finns det ju mängder att upptäcka när man vidgar vyerna och accepterar läget. Nu har jag dammat av den gamla chiapuddingen som jag inte ätit på år och dar och den känns betydligt bättre än många av de mjölkfria yoghurtarna som inte är lika rena naturprodukter som en vanlig fet yoghurt. Att enbart äta chiapudding fungerar inte så jag toppar den med granola, havredryck och och frukt eller bär och äter något mer till. Helst någon form av macka och äggröra. Vi har en tendens att samla på oss bananer som hinner bli bruna innan de förbrukas och de är perfekta att dra ner i en banankaka (såklart!) men också i granola! Jag höftar fram så slänger i det som finns hemma med en skvätt vatten, ett par mosade bruna bananer och rostar i ugnen på 150 grader tills det blivit knaprigt och gott. Recept enkel och god granola med bruna bananer 2-3 dl havrekärnor1-2 dl havregryn1-2 dl sesamfrön1 näve pumpakärnor0,5 dl linfrön2 msk chiafrönca 0,5 dl kokosflingor1-2 nävar valnötter1-2 nävar cashewnötterMycket kanelMycket kardemumma3 bruna bananeren skvätt vatten1 tsk honung1 msk kokosoljaen nypa flingsaltGör såhär:Rör ihop alla torra ingredienser. Mosa bananerna med en gaffel och rör ner. Krydda rejält med kanel och kardemumma och rör ihop med en skvätt vatten, kokosolja och lite honung. Sprid ut på en plåt och grädda i ugnen på 150 grader i ca 45 minuter eller till granolan är knaprig och fått fin färg.