/ Annonssamarbete med Findus / Vilken var min favoriträtt i skolan? Sprödbakad fisk! Vilken rätt var min favorit av de fyra som pappa lagade när han stod för maten? Sprödbakad fisk! Vilken mat köpte jag själv när jag själv först flyttade hemifrån? Sprödbakad fisk! Vad hände sedan? Jag tappade bort den någonstans på vägen. Antagligen för att jag, som många andra, fick för oss att den är onyttig. Innan vi fick barn så gjorde vi ibland panerad fisk från grunden, sedan hände livet och vi har insett att vardagen med barn kräver en del bra lösningar. Därför blev jag glad över frågan om det här samarbetet och ännu gladare när jag provade Findus lättpanerade fisk för första gången och insåg att den är god på riktigt! Jag minns den sprödbakade fisken som en tjock sula med det frasiga, något oklart fiskliknande i mitten och en till tjock sula på andra sidan. Det här är något annat. Den lättpanerade fisken är till att börja med riktig fiskfilé. Plus lite knaprig panering som höjer smaken. Men det är framförallt riktigt bra fisk vilket känns viktigt att poängtera och är hela anledningen till att jag rekommenderar den här produkten. Det är dessutom ett bra sätt att få in mer fisk i vardagen och byta ut de där kötträtterna som gärna kommer av bara farten (tänker på klassikerna kötttbullar, biffar, köttfärssås osv). Fisken har en bra fettsamansättning med hög mängd av nyttiga enkel- och fleromättade fetter, tex omega3 Det känns så roligt att lyfta fram en klassiker som nu är ännu bättre, speciellt eftersom många frågar efter just bra alternativ när man inte hinner eller orkar laga mat från grunden. Findus vill också uppmuntra till att lägga mer krut på tillbehören eftersom fisken sköter sig själv i ugnen. Blanda ihop en matig sallad eller gör grönsaker i olika skålar. Det finns många recept och förslag på Findus hemsida. Jag plockade en rätt därifrån rakt av till det här inlägget. Det är alltså panerad fisk med svart thairis, tomatsås, grönsaker och en röra av cremé fraiche och ärtor. Testa gärna! Receptet finns här! Enda skillnaden är att jag valde svart thairis istället för jasmine och lät bli att röra ihop det med ärtröran. Häromdagen åt vi den igen med Kims favorit: Smörstekt potatis, rivna morötter och smält smör. Behöver jag säga att han var nöjd? Okej, vi avrundar med några saker som ger extra plus i kanten: Det tar bara 20 minuter i ugnen (tips: vänd efter halva tiden!) Det är riktig fiskfilé, alltså 100% fisk. Paneringen är gjord av ett bakat bröd och smaksatt med timjan och rosmarin.