Ja, ni hörde rätt. Chokladmousse. Med avokado. Och smält choklad. Och sötma från honung. Jodå! Det är gött alltså. Gjorde det här receptet för några år sedan till Metro men tappat sedan bort det. Oerhört onödigt med tanke på hur gott det är. Och enkelt att göra. Man mixar ihop alla ingredienser, ställer i kylen, plockar fram när det ska ätas, toppar med något gott och serverar. Inte svårare än så. Och fritt från gluten och socker för den som värdesätter det. Och vegansk om man väljer en choklad utan mjölk. Ska sluta babbla om den nu. Testa bara! Chokladmousse med avokado Ca 3 portioner Ingredienser: 2 mogna avokado ca 120 gram choklad ca 70% 2 tsk kokosolja 2 msk honung En nypa flingsalt Gör såhär: Mixa avokado, salt och honung till en jämn smet. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad. Häll sakta i den smälta chokladen i avokadosmeten och blanda. Smaka av! Ställ moussen i kylen för att stelna i ca 45 minuter. Servera gärna med färska bär och vispad grädde. Fler recept: » Mandel- och citronbotten med färska bär och italiensk maräng » Chokladbollar med dadlar » Gör ett fruktfat ikväll!