Känslan att få kliva hem en fredagkväll och laga mat tillsammans med vänner är svårslagen och rätt underbar. Jag är så glad för dessa tillfällen och ser till att få dem ofta. I fredags var just en sådan kväll. Radion skrålade, potatis klyftades och vi uppdaterade oss på livet. Chokladmousse vispades ihop och det var mjukisbyxor på. Ledig kväll, choklad, vänner, soffan och massor att prata om. Ja, det är något av det bästa jag vet. Chokladmousse 4 portioner (eller två ..) 100 gram valfri 70% choklad, naturell eller smaksatt 2 äggulor 3-4 dl vispgrädde Vispa grädden fluffigt men inte hårt, dela i två skålar. Smält chokladen över vattenbad och behåll värmen underifrån. Rör försiktigt ihop äggulorna med chokladen till en len smet. Häll ner chokladsmeten i en av skålarna med grädde och rör försiktigt ihop med en slickepott. Smaka av och rör ner så mycket grädde du tycker du behöver för att få fram den perfekta smaken. Häll moussen i glas och ställ kallt i minst 1 timme. Servera med valfri frukt eller bär och den överblivna grädden.