Varför har jag inte tänkt på det här tidigare? Citronkladdkaka. Alltså en helt vanlig seg och kladdig kladdkaka, fast med citron istället för kakao och choklad. Kladdkaka med citron. Alltså. Jag har tidigare gjort kladdkakor med saffran och vit choklad och en med syltad ingefära och vit choklad, båda med gott resultat som gjorde fest för smaklökarna. Men denna slår allt. Citronen gör det hela syrligt och slätar ut allt det söta. Ja, ni hör ju. Ni måste prova citronkladdkaka nästa gång ni vill ha något delikat! Recept citronkladdkaka Ingredienser: 150 g smör 1 st citron, saft + skal 2 st ägg 2,5 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 1,5 dl vetemjöl Gör såhär: Smält smöret i en kastrull. Låt svalna. Smörj en rund form, ca 20 cm i diameter. Tvätta citronen med och torka den torr. Riv citronskalet, bara det yttersta skalet ej det vita, på ett rivjärn. Skär citronen mitt itu och pressa ur saften. Rör ihop ägg och strösocker med en slickepott. Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet med en slickepott. Tillsätt det smälta smöret och vetemjölet. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i den smorda formen. Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 15-20 minuter. Låt kakan svalna, gärna i kylen över natten. Servera med vispad grädde och färska bär. Njut!