Det fins stunder då de bra idéerna bara kommer flygandes till en. Som förra veckan när jag lyckades dra ihop en sådan där alldeles gudagod laxpaj ,. ,. OCH tog vara på pajdegen som blev över genom att hitta på en alldeles utsökt liten sesamkaka. Det är i dessa stunder jag blir mallig och sträcker på mig så jag krossar 180 cm strecket. Sesamkakor: Smält ca 50 gram smör, låt det svalna och blanda ner dinkelmjöl fullkorn tills det blir en saftig deg. Rör ner valfri mängd sesamfrön, råsocker, flingsalt och vaniljpulver. Rulla till små bollar, tryck ner med en gaffel och tryck ner en mandel i varje kaka. Grädda på ca 200 grader i ca 15 min och svalna på galler. Nu ska jag prova en liiite nyttigare variant och se hur det blir: Smör --> Kokosolja Dinkelmjöl --> Mixade nötter Råsocker --> Dadlar ,. återkommer med det resultatet!