Jag fastnade i ett rejält sug efter våfflor och kunde inte låta bli att ställa till med en lunch i våfflornas ära. Den här gången hittade jag en variant med keso och strösslade över några klyftor jul när jag ändå var i farten. Häll ner följande i en mixer: fyra-fem ägg, tvåhundrafemtio gram keso, två mastskedar grahamsmjöl + två msk sojamjöl, en matsked fiberhusk, lite mer än en deciliter vispgrädde, en tesked bakpulver och en nypa salt. Mixa till en slät smet och låt svälla i kylen i minst tjugo minter, gärna lite längre. Se till att våffeljärnet är hett innan du börjar. Smöra det med lite smör, häll upp en lagom stor klick och grädda tills de fått en fin och gyllenbrun färg. Hellre för lite än för mycket smet i järnet så det blir lite frasiga i kanterna. Servera med grädde som du vispar ihop med kvarg, tärnad apelsin, hackade nötter och pudra kanel. över. ,. ÅH gott!