Vill ni ha ett ljuvligt tips till nyårsdessert? Gör den här fantastiska cheesecaken med lime! Vi gjorde den till vår nyårsmiddag förra året och den var så god att Kim åt resterna av den till frukost i sängen dagen efter ... Hemligheten för att lyckas med en fryst cheesecake tror jag är följande: - Bunkarna som används behöver vara fettfria, gärna i rostfritt stål. - Låt ingredienserna ha samma temperatur, gärna rumstemperatur. - Smält smör som du rör ihop med de krossade digestivekexen, det ger en betydligt godare smak. - Forma kexdegen som ett pajskal i formen, dvs tryck upp kexen längs med kanterna och låt det vara ett rejält lager i botten. - Gör inte en cheesecake med tidspress. Du behöver lugn och ro för att göra de olika momenten och hitta rätt smak och konsistens. Vill lägga till att det inte är svårt på något sätt. Testa! Fryst cheesecake med lime och bär: Utgå från min mormors grundrecept nedan men lägg till 1-3 lime beroende på hur mycket smak du vill ha och addera smör till digistivekexen. Krossa kexen i en mortel, smält ca 100-120 gram smör till nästan ett paket kex. Rör samman till en smulig massa och tryck ut 3/4-delar i formen. Spar resten för att dekorera med ovanpå. Gör resten som det står nedan och avsluta det hela med att droppa ner så mycket lime och rivet limeskal du vill ha när hela smeten är hoprörd. ,. först innan servering dekorera du med valfria bär eller frukter.