Har du lösa eller inga planer för helgen? Gör den här cheesecaken med lime! Den är så god att det är löjligt. Jag gör den med jämna mellanrum och har hittills aldrig tröttnat. Hemligheten för att lyckas med en fryst cheesecake tror jag är följande: – Bunkarna som används behöver vara fettfria, gärna i rostfritt stål. – Låt ingredienserna ha samma temperatur, gärna rumstemperatur. – Smält smör som du rör ihop med de krossade digestivekexen, det ger en betydligt godare smak. – Forma kexdegen som ett pajskal i formen, dvs tryck upp kexen längs med kanterna och låt det vara ett rejält lager i botten. – Gör inte en cheesecake med tidspress. Du behöver lugn och ro för att göra de olika momenten och hitta rätt smak och konsistens. Vill lägga till att det inte är svårt på något sätt. Testa! Fryst cheesecake med lime och bär Du behöver tre olika skålar. 3 dl vispgrädde 1 msk vaniljsocker > Rör ihop i en skål. 3 äggvitor > Vispa till hårt skum i en egen skål. 3 äggulor 2 dl strösocker > Vispa ihop i den tredje skålen. 1 burk philadelphiaost > Rör ihop med äggulorna och sockret i skål tre. 1 paket digistivekex 1-3 lime eller citron Färska eller tinade bär Utgå från min mormors grundrecept här ovan och lägg till 1-3 lime beroende på hur mycket smak du vill ha och addera smör till digistivekexen. Krossa kexen i en mortel, smält ca 100-120 gram smör till nästan ett paket kex. Rör samman till en smulig massa och tryck ut 3/4-delar i formen. Spar resten för att dekorera med ovanpå. Gör resten som det står nedan och avsluta det hela med att droppa ner så mycket lime och rivet limeskal du vill ha när hela smeten är hoprörd. Har skrivit om den här tidigare men det tål att upprepas för den är så förbaskat god. Har du ännu inte provat - lova att du gör det!