Kan inte ens försöka beskriva lyckan jag kände när syrran kom från Hedemora och hade med sig en redig bit av mammas ljuvligaste banankaka. Förtjusningen .. !! Provsmakade en bit så snart den klev in genom dörren, tog en bit efter middagen och njöt av den sista till mellanmål. Söt paus i en intensiv arbetsdag. Hemligheten för att få till den perfekta banankakan är att inte använda elvisp till mer än det som står specifikt angivet och att använda riktigt bruna eller nästan svarta bananer. Jag har en som jag alltid återkommer till och ännu aldrig misslyckats med. Världens godaste banankaka 75 g smör 2,5 dl socker 2 msk mjölk 1/4 tsk salt 1 tsk vaniljsocker 2 ägg 2 mogna bananer 100 g choklad 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat Gör så här Sätt ugnen på 175 C. Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i bröad form. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten. Ta hellre ut några minuter för tidigt än för sent. Den är god när den är lite på gränsen till kletig i mitten. Receptet har jag hittat HÄR. ,. toppa med godsaker som hackad choklad, vispad grädde eller pudra över riktigt mörk kvalitetskakao.