Det här med chokladmousse är ju spännande. Eller ja, moussen i sig kanske inte är så spännande som att den är helt otroligt god men det som är spännande är alla roliga varianter som dykt upp de senaste åren. Allt från "grön chokladmousse" på avokado till mjölkfria varianter på kokosmjölk till klassikern på bilderna nedan. Vi kan alltså prova olika typer av chokladmousse varje gång vi gör den, vi kan äta den till frukost, mellanmål och dessert och fortsätta njuta av chokladens magiska kraft. ÄLSKAR chokladmousse. Punkt. För att ge exempel på några alternativa godingar får ni några tips som jag googlade fram här nedan. Klicka på namnen för att komma till recepten: Chokladmoussetårta Grön chokladmousse Chokladmousse kokosmjölk Chokladmousse med sting Grundrecept på världens godaste chokladmousse: 2 d vispgrädde 2 äggulor 100 gram hackad mörk choklad Vispa grädden så fluffig som du gillar, ställ undan. Smält chokladen över vattenbad och rör ner äggulorna. Rör snabbt ihop chokladsmeten med grädden och smaka av. Häll upp i fina glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Serveras med valfria bär/frukt/frön/nötter/kokos eller vad du gillar. Smaksätt gärna med kaffe, likör, florsocker eller prova olika typer av choklad. Mina favoriter är någon av Lindts mörka smaksatta eller 70%. Provade 90% i helgen men moussen blev för mäktig med denna.