Det här med "raw hallonremmar" har fullkomligt exploderat på sociala medier den senaste tiden. Aningens efter men jäkligt taggad började jag tina, mixa och palta med en skitgod hallonsmet i köket ,. Åtta-nio timmar senare gick jag nervöst och muttrade att skiten borde lägga på ett kol "eftersom jag är trött och vill sova" och inte har tid att hålla på och uppvakta raw food-skit som upptar köket i en evighet. Så jag vred upp graderna så remmarna spurtade fram torrheten sista kvarten och visst blev dem både goda och sega men dem kan inte räknas i den prestigefyllda raw food-klassen. Så, mina alldeles vanliga hallonremmar blev goda och rekommenderas. Mixa tinade bär med valfri torkad frukt, förslagsvis hallon, blåbär och aprikoser till en slät smet. Smaksätt ev. med en mixad banan, kanel, vaniljpulver etc. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper tunt tunt tunt och torka i ugnen tills dem blivit torra och sega. Ca 7-10 timmar på lägsta temperatur, ca 45-70 grader. Dra loss från bakplåtspappret och klipp och rulla ihop till remmar.