Ja, kladdkakor. Vi pratade om choklad i det HÄR inlägget och ni gav mängder med härliga tips. Nu har jag provat ytterligare en alldeles vanlig, mäktig och sjukt god kladdkaka som jag måste dela med mig av. Den blir tjockare och högre än vanliga kladdkakor, helt enkelt underbar för chokladälskare! 200 gram mörk choklad, 4 ägg, 4 dl strösocker, 200 gram smör, 2 krm salt, 1 tsk vaniljsocker, 1 dl kakao, 2 dl vetemjöl. Hacka chokladen. Rör ihop ägg och socker utan att vispa. Smält smöret i en kastrull tills det blir gyllenbrunt, ta av från plattan och rör ner chokladen. Häll ner chokladsmeten i äggsmeten tillsammans med saltet. Sikta i vaniljsocker, vetemjöl och kakao och blanda ihop försiktigt. Häll i en form med löstagbar kant med ett tillklippt bakplåtspapper i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min, kakan ska fortfarande vara kladdig i mitten. Servera med grädde och bär. NJUT. .