Choklad är som bekant det bästa jag vet när det kommer till desserter och gotteri. I takt med att min version av matporr slänger sig fram så hittar jag ständigt nya recept att dregla över och den här verkade helt enkelt för god för att ignorera. Jag gjorde det bästa av situationen och bjöd hela familjen med högsta betyg! Rör ihop två ägg med tre deciliter socker med en slickepott. Blanda tre matskedar kakao, en matsked mörkt oboypulver (kan uteslutas), två teskedar vaniljsocker, ett kryddmått salt i en bunke. Sikta ner en och en halv deciliter vetemjöl och rör ihop. Häll försiktigt ner i äggsmeten och rör ihop utan att vispa. Smält hundra gram riktigt smör och häll ner i smeten, rör lugnt tills det blivit en krämi chokladsmet. Smöra och bröa en form med löstagbar kant och häll ner smeten. Tryck ner valfri mängd rutor av mörk mintchoklad och grädda i ugnen på tvåhundra grader i max 15 min, håll koll på den och ta ut den när den fortfarande är lite lös så stelnar den till sig och blir kladdig. Ställ svalt (gärna ute under lock) så kyls den ner snabbt. Servera med hårdvispad grädde och frukt eller bär. Mintchokladen kan bytas mot vilken smaksatt choklad som helst.