Jag vill tala om det här med brownies, eller egentligen så vill jag tala om min kärlek till chokladiga saker. Kort sagt så finns det få saker sm ger mig så mycket glädje i en sådan liten förpackning som choklad. Något av det bästa som finns är att smyga fram till en ruta riktigt mörk nästan bitter choklad och bita av ett hörn för att sen låta den smälta på tungan, långsamt. Som ni märker så blir jag nästan erotisk i orden när jag pratar choklad. Det är många som påstår att choklad är förknippat med ångest och att de inre kan äta bara en ruta och att de får dåligt samvete när de ätit en bit eller tio. Jag säger dumpa ångesten, njut när du väljer att äta chokladen och no big deal om det är veckodag eller helg. Så länge du har en bra grund i övrig mat så kommer chokladen alltid förgylla vår vardag. Därför kastar vi ångest och föder upp små lyckliga ögonblick av choklad. ,. det var det. Blev ni sugna på brownie vill jag varmt rekommendera den här chockerande goda och alldeles utsökta brownien som ger protein, fint fett och kolhydrater. NÄSTAN för bra för att vara sant. Gör & njut! Recept supernyttig-brownie: Skölj ett paket svarta bönor noga. Häll i en skål tillsammans med 10 st dadlar (ta ur kärnan). Mixa med stavmixer till en jämn smet. Vispa 2 ägg, 1 dl kokosolja och 150 gram smält 70-86% choklad med en vanlig visp i en separat skål. Rör ner 4 msk agavesirap, ca 4 msk kakao, 2 tsk vaniljpulver, 2 tsk bikarbonat i bönorna och häll sedan ner chokladsmeten. Rör så allt blandas och häll upp i en pajform klädd i bakplåtspapper. Toppa med hackade hasselnötter och grädde på 175 grader i ca 18 min. Kakan ska fortfarande vara kladdig. Smakar bäst efter en natt i kylskåp med en klick vispgrädde. "laktosfri/glutenfri/smörfri/rent-sockerfri". .