Efter att ha gottat mig i dagliga fikastunder, plåtar med kärleksmums, kaffetår och mängder med jordgubbar och grädde fick jag ett enormt sug efter vanliga raw food-bollar utan minsta antydan till socker. Eftersom vi är i sommarstugan var ingredienserna begränsade vilket ledde till ett "hittepå"-recept - vilket ändå blev förvånansvärt gott med en mastig chokladsmak. Mixa: 1 avokado, 1 nektarin, 2 msk kokosolja, ca 50 gram 90% choklad, ca 2-3 msk honung och ca 1 dl starkt kaffe. Blanda: ca 4 dl mixade hasselnötter/mandlar, ca 1 dl kokosflingor, minst 4 msk kakao, en näve fiberhavregryn, sesamfrön och ca 2 msk kokosmjöl. Rör samman till en smet. Fyll på med mer kokosmjöl om det blir för kladdigt. Kokosmjölet suger upp vätska vilket hjälper till att få en bra konsistens. Smaka av med ev. honung, vaniljpulver eller kaffe. Rulla till bollar, doppa en sida i smält 90% choklad och rulla i kokos/sesamfrön. Ställ i frysen i ett par timmar innan servering. Njut med en kaffekopp direkt från frysen.