Min vän Emelie (ena halvan av Singelpodden btw - lyssna!) tipsade om de här chokladtryfflarna som hon hittat i en vegetarisk kokbok. Var såklart tvungen att testa. Blev extra nyfiken eftersom de innehåller en hemlig ingrediens: svarta bönor!Har tyvärr inte exakt recept men skriver så gott det går utifrån hur jag gjorde. Fick några anvisningar från Emelie och justerade lite efter hand.Lagom söta, aningens salta och lätta att göra. Bra som mellanmål och fika! Recept chokladtryfflar med svarta bönorca 10-15 stca 10 dadlar1 pkt svarta bönor2 msk honung1 tsk vaniljextrakt1 msk kokosolja1 1/2 dl kakao100 gram choklad med hög kakaohaltGör såhär:Blötlägg dadlarna en stund innan (gärna ett par timmar). Kärna ur dadlarna och skölj bönorna noggrant. Mixa (jag använde en stavmixer, men mixer eller matberedare fungerar säkert fint) samman till en krämig smet och tillsätt de andra ingredienserna en i taget. Mixa noggrant så det inte blir några klumpar.Ställ i kylen en stund så att smeten stelnar något. Smält chokladen. Forma smeten till bollar och rulla dem i den smälta chokladen. Toppa gärna med flingsalt och ställ in i kylen. De blev så ljuvliga att även familjemedlemmar som är skeptiska mot "nyttiga fikasaker" har ätit dem nästan varje kväll.Bra betyg!