Japp, det du ser ovan är inget mindre än det som ÄR världens godaste banankaka! Den är så god att det är löjligt och än så länge så har jag inte träffat någon som inte gillar den. Det bästa är att den är lätt att göra och blir riktigt saftig i mitten. Och går jättebra att frysa in om man nu skulle få för sig att inte äta hela på en gång ... Prova denna! Receptet i sin helhet finns längst ner i inlägget. Hedra dina brunaste bananer genom att förvandla dem till denna goding! Världens godaste banankaka75 g smör2,5 dl socker2 msk mjölk1/4 tsk salt1 tsk vaniljsocker2 ägg2 mogna bananer100 g choklad2,5 dl vetemjöl1 tsk bikarbonat Sätt ugnen på 175 C. Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Hacka chokladen fint. Jag valde en mörk choklad med nötter i vilket ger extra crunch. Om man vill kan man addera en näve krossade valnötter i smeten. Separera äggulorna från äggvitorna och blanda i gulorna i smörblandningen. Mosa bananen ordentligt. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum (så du kan vända bunken upp och ner) och vänd ner dem i smeten. Häll blandningen i bröad form (använder den här silkonformen från Tareqs kökskollektion behövs dock ingenting mer än själva formen, genialiskt). Placera en två skivade bananer på toppen och dra över lite flingsalt. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten. Ta hellre ut några minuter för tidigt än för sent. Den är god när den är lite på gränsen till kletig i mitten. Låt svalna och NJUT! Den är svingod att grilla så den blir krispig i kanterna också!Världens godaste banankaka75 g smör2,5 dl socker2 msk mjölk1/4 tsk salt1 tsk vaniljsocker2 ägg2 mogna bananer100 g choklad2,5 dl vetemjöl1 tsk bikarbonatGör så här:Sätt ugnen på 175 C. Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem.Häll blandningen i bröad form. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten. Ta hellre ut några minuter för tidigt än för sent. Den är god när den är lite på gränsen till kletig i mitten.Serveras förslagsvis med vispad grädde och färska bär. Eller med bara grädde. Eller grilla den snabbt på varje sida. Eller frys in i skivor, rosta i brödrosten och bred på smör.Eller ät den som den är i all sin enkelhet. Eller lyxa till det ordentligt vid nästa helgfrukost och lägg den snabbt i en smörad stekpanna och stek gyllenbrun på varje sida!Läs även: Världens godaste kladdkaka!