Den här enkla och goda tårtan gjorde jag när vi skulle överraska en vän som precis fyllt 30 år. Den ser relativt avancerad ut men är enkel att göra och så god! Rekommenderar den varmt som avslutning på någon grillkväll i sommar, eller egentligen redan nästa gång du har ett gäng brunsvarta bananer som behöver ätas upp. Det är alltså en tårta med bottnar av banankaka som varvats med ett lager färska hallon och ett lager mosade jordgubbar med grädde och toppats med vispad grädde, färska jordgubbar, körsbär och smält choklad. Recept enkel tårta med choklad Börja med att göra två stycken banankakor i två lika stora formar. Receptet nedan är för två kakor. 150 g smör 5 dl socker 4 msk mjölk 1/2 tsk salt 2 tsk vaniljsocker 4 ägg 5 mogna bananer 200 g choklad 5 dl vetemjöl 2 tsk bikarbonat Gör så här: Sätt ugnen på 175 C. Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i bröad form. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten. Ta hellre ut några minuter för tidigt än för sent. Den är god när den är lite på gränsen till kletig i mitten. Låt kakorna svalna helt, gärna över natten i kylskåp innan du monterar tårtan. Till dekorering 5 dl vispgrädde 2 liter färska jordgubbar 5 dl färska eller tinade hallon 100 gram 70-85% choklad ev. körsbär, hackade nötter eller kokosflingor Gör såhär: Börja med att dela varje kaka till två bottnar. Vispa grädden, smält chokladen över vattenbad och mosa 90% av hallonen. Skiva ungefär 1 liter jordgubbar och mosa ihop med ett par deciliter vispad grädde. Lägg sedan en botten i en ugnsform eller på ett tårtfat. Bred ut rikligt med mosade hallon över den första botten. Lägg på resterande hallon hela. Lägg på en botten till och bred ut jordgubbsgrädden. Välj om du vill lägga en botten till med ytterligare ett lager eller avsluta med en tredje botten. Bred på resten av grädden på den översta botten och dekorera med jordgubbar, smält choklad och körsbär, eller det du gillar. Servera och njut!