Hörni! Det var inte igår som jag tog fram storkameran och bakade för att fota ett recept till bloggen, men det hände förra helgen! Kul var det och en ny variant på den godaste kladdkakan blev det, inte helt med mening men ändå. Det du skådar ovan är alltså en kladdkaka med kaffesmak - precis! Hela recept finns längst ner i inlägget att spara. Det började med en regnig lördag. Jag och Edith var hemma och njöt av att inte ha några planer. Ett klassisk sug efter att baka något kladdigt inföll sig och barnet var inte svårövertalat. Hennes nya grej är att utforska i köket och servera mig fruktsallad och lemonad som hon sett på youtube. Hon efterfrågade också att få hjälpa till med diskmaskinen och plocka undan mer efter att vi ätit så vem är jag att hindra henne. Hon skötte ingredienserna - förutom mjölet där jag behövde lägga mig i av två anledningar: Hon älskar att sätta ner händerna och krama mjölet mellan fingrarna pga känns så mjukt vilket leder till att det är mjöl överallt : - ) och jag är nitisk med att väga mjölet på grammet i alla recept eftersom det kan vara avgörande för konsistensen. Den här kladdkakan lagas alltid i kastrull och med slickepott. Aldrig vispa. Röra försiktigt för att minimera luft i kakan. Halvkass bild men viktig eftersom provsmakning är det viktigste vi har! Det här med att jag gick hem och gjorde sockerkakassmet efter skolan och åt upp halva utan att grädda den kan jag inte vara ensam om? Rosa kök, rosa tjej <3 Det är väldigt mycket prinsessklänningar just nu och jag försöker tänka att det är en fas som kommer gå över och att ge olika alternativ och perspektiv men hur utmanande är det att hjälpa barnen med en bredare världsbild än de utstakade könsnormerna? JÄTTE. Så har vi kommit till delen där saker och ting började spåra. Formen läckte och smet smet! Därav att den här kakan bakades i brödform och därmed fick nya dimensioner. När jag kände att den här kanske ändå går åt skogen pockade frukostens kaffe på och det blev kaffe i kakan. Mycket bra beslut såhär i efterhand! Gräddning pågår vilket gav utrymme till att väga alla olika saker för att se siffrorna . Edith fotade ett mästerverk. Som alltid är kladdkakan bäst efter en natt i kylen, eller ännu hellre frysen. Ät aldrig en kladdkaka direkt, det blir nästan *tjänstefel* i kladdkakeätande. Tack för att ni åkte med! Här nedan är den nya versionen på världens godaste kladdkaka! Det gamla receptet (som fortfarande är det bästa som finns enligt mig och många av er) finns här: Världens godaste kladdkaka! Jag ber er ödmjukast att använda en köksvåg så det blir på grammet för en extraordinär upplevelse! Och som sagt: Ät den helst direkt från frysen. Recept: Godaste kladdkakan med kaffe240 g smör380 g strösocker (5 dl)1-2 msk starkt ljummet kaffe 220 g ägg (4), rumstempererade8 g vaniljsocker (2 tsk)60 g kakao (1,5 dl)140 g vetemjöl (2 dl)6 g salt (1 tsk)Gör såhär:Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter. Smält smöret i en kastrull. Rör ner kaffet. Rör ner strösocker, ägg och vaniljsocker med hjälp av en slickepott. Vispa EJ. Blanda ihop kakao, vetemjöl och salt och vänd ner det i smeten.Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 15-25 minuter, tiden beror på din ugn. Tänk på att den fortsätter bakas efter att man tagit ut den så ta hellre ut för tidigt än för sent. Den brukar vara färdig när den börjar torka i kanterna men fortfarande är lös i mitten. Ställ kallt och låt helst vila några timmar i kyl eller frys innan servering. Njut! Tryck gärna på hjärtat om du uppskattar inlägget!