Kladdkakecookies! Det är något med det där namnet som gör att folk blev som tokiga på instagram. Postade några storys med kakorna och DM-korgen fylldes upp med frågor om receptet. Nu kommer det äntligen! Men låt oss stanna lite vid kladdkaka först. Det verkar ju gå att göra hur många varianter som helst av detta magiska bakverk. Listar de jag testat så får ni gärna tipsa om vilka ni gjort som jag borde göra nästa gång. Recept: Citronkladdkaka Recept: Pepparkakskladdkaka Recept: Saffranskladdkaka Recept: Världens godaste kladdkaka Och nu äntligen: Kladdkakecookies 50 g smör 150 g mörk choklad 2 dl strösocker 2 ägg 2,5 dl vetemjöl 0,5 dl kakao 1 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1 krm salt Gör så här: - Sätt ugnen på 175 grader. - Smält smöret. Hacka chokladen och smält den i smöret. - Rör samman strösocker och ägg, rör ner den smälta chokladen. - Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Rör ner i smeten och blada väl. Ställ smeten i kylen 15 minuter för att den ska sätta sig. - Forma små bollar och lägg glest på en plåt med bakplåtspapper. - Baka mitt i ugnen 8-12 minuter tills de fått färg. Lägg på galler och låt svalna.