Jag och Edith har bakat kolakakor många gånger de senaste månaderna. Jamen de är ju så lätta att göra och småkakor är ju otroligt underskattade. Och adderar man rejält med ingefära i de här små rackarna så kommer du aldrig vilja sluta göra dem. Rör även ner vaniljpulver plus vaniljsocker (inser nu att man borde kunna skippa vaniljsockret och bara köra på vaniljpulver) så blir det ännu godare. Insåg när vi gjort en sats att det kändes onödigt så gjorde en till direkt. Och Edith ville såklart äta smör direkt ur paketet - vad är det med barn och att äta smör rakt upp och ner? Smaka av degen = obligatoriskt. Havrecappuccino till mamman, babyccino till barnet. Min bästa fikakompis! ♥ Gillar att göra dem lite tjockare så det blir riktigt sega i mitten ... Eddan och min projektledare Elin som nu är på semester. Som jag saknar henne! MEN HA SÅ KUL PÅ GRANKAN. Sega kolakakor med ingefära » 100 g mjukt smör » 1 dl strösocker » 2 msk ljus sirap » 2,25 dl vetemjöl » 0,5 tsk bikarbonat » 1 tsk vaniljpulver » ca 2 tsk malen ingefära Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt. Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljpulver och ingefära och vänd ner det i smeten. Dela degen och rulla ut till två längder. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite med tummen. Grädda längderna gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna en aning och skär sedan längderna på snedden. Låt kolakakorna svalna på plåten.