Den senaste veckans firanden har vart en karneval av smarriga desserter, efterrätter och hembakta godsaker. Jag har fått avnjuta allt från den saftigaste sockerkakan, egenbakade sockerfria kokostoppar och mörk choklad till klassikern svenska jordgubbar med grädde och knäckig rabarberpaj. Först ut var min egen "persiko- & hallonpaj" som blev en förvånansvärt frisk variant på den klassiska smulpajen. Rekomenderas! ,. sno ihop en lyxig variant på smuldeg genom att hacka 100 g rumsvarmt smör i småbitar och blanda ner 1 dl kokosflingor, 1 dl havregryn, 1,5 dl socker & 1,5 dl vetemjöl. Smeta ihop till en smulig deg och lägg lite i botten på en rund pajform. Hacka en-två persikor och blanda med valfri mängd hallon, strö över en nypa potatismjöl och häll i formen. Häll över resterande smuldeg och grädda i ugnen på 175 grdaer tills den fått färg och bubblar i kanterna. .