Jag skulle egentligen baka ett gammalt recept från bloggen, men glömde att läsa det innan och gjorde något helt annat. Fick feeling helt enkelt. Det blev en slags tårta med en seg botten av hasselnötter och dadlar och en fyllning med vispad grädde och vaniljmarinerad apelsin och clementin.Enkelt och bra eftersom fyllningen går att byta ut mot det man är sugen på. Kanske hallongrädde, färska bär, glass med smält choklad på, lemoncurd eller den här chokladmoussen på avokado? Tårta med hasselnötter och dadlarBotten:ca 3 dl hasselnötterca 3 dl (blötlagda) färska dadlarca 1 dl vattenen nypa saltFyllning:3 dl vispgrädde2 apelsiner2 clementiner1 msk vaniljpulvervalfria nötterGör såhär:Mixa nötterna till ett knaprigt mjöl. Häll ner dadlar, vatten och salt och mixa samman. Smaka av och höfta fram önskad konsistens på botten. Tryck ut degen i en pajform och grädda i ca 15 min på 175 grader. Ställ i kylen i minst tre timmar, gärna längre.Inför servering:Skala frukten och blanda med vaniljpulvret. Låt stå kallt medan du förbereder resten. Vispa grädden fluffig. Hacka nötterna. Fyll botten med grädden och toppa med frukten och nötterna. Servera direkt! Till och med de som brukar vara skeptiska mot "för nyttiga sötsaker", typ som den här som inte innehåller socker eller mjöl brukar tycka om den här. Bra betyg!