Jag blir lätt facinerad över hur extremt god den här chokladmoussen är. Eftersom hösten innebär äppeltider har jag inte gjort den på ett tag och nästan (?) glömt hur delikat fanskapet är. På nolltid är mitt chokladbegär tillbaka och jag kan redan nu konstatera att jag med största sannolikhet kommer att sitta med en sådan här i näven även till denna helg. Smält 100 gram mörk choklad över ett vattenbad, knäck ner två äggulor och smaksätt ev med starkt kaffe. Rör noga tills det blir en jämn chokladsmet. Vispa grädde ganska hårt, blanda ner chokladsmeten och vispa tills det är helt blandat. Häll upp i fina glas och låt stå i kylen minst ett par timmar för bästa resultat. Servera med valfria frukter och bär samt en klick grädde. Den här gången tog jag Lindt´s Madagascar och Marabou Premium Hazelnut & Nogat lite mer än halva var och toppade den färdiga moussen med frysta blåbär och klippt satsumas. Rekomenderas!