Världens godaste kladdkaka, finns den ens? Jag vill ha min kladdkaka riktigt kladdig. Inte bara mjuk i mitten utan så kladdig att den bara precis har gått från ett första stadie från att vara smet. Och så ska den ätas kall så det där kladdiga blir segt och kletigt. Jädrar så fint det passar smaklöken då. Efter att ha provat alldeles för många recept genom åren, och stundtals tröttnat på hela bakverket, så har jag nu hittat en vinnare. Har använt det här receptet varje gång jag gjort en kladdkaka de senaste åren och det blir alltid lika gott. Receptet kommer ursprungligen från Roy Fares men jag har gjort två saker för att den ska bli ultimat (enligt mina mått mätt). Det första är att dubbla receptet så det blir en lite tjockare kaka och det andra är att skippa marshmallows och jordnötter som är i grundreceptet. Och hemligheten i all bakning är att använda en köksvåg. Det ger ett betydligt bättre resultat eftersom det alltid blir exakta mängder. Det är så lätt att det blir alldeles för mycket mjöl när man använder ett decilitermått och då blir resultatet torrt och tråkigt. Nåväl, här är alltså världens godaste kladdkaka! OBS! Receptet nedan är justerat såsom jag skrev ovan så det är bara att följa anvisningarna. Recept: 240 g smör 420 g strösocker (5 dl) 220 g ägg (4), rumstempererade 8 g vaniljsocker (2 tsk) 60 g kakao (1,5 dl) 120 g vetemjöl (2 dl) 6 g salt (1 tsk) Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form med avtagbara kanter. Smält smöret i en kastrull. Rör ner strösocker, ägg och vaniljsocker med hjälp av en slickepott. Vispa EJ. Blanda ihop kakao, vetemjöl och salt och vänd ner det i smeten. Häll i smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter, tiden beror på din ugn. Tänk på att den fortsätter bakas efter att man tagit ut den. Den brukar vara färdig när den börjar torka i kanterna men fortfarande är lös i mitten. Ställ kallt och låt helst vila några timmar i kyl eller frys innan servering. Hoppas ni gillar!