Reklam / Presenteras i samarbete med Valio. Duktiga Alisa Bandell har tillsammans med min samarbetspartner Valio tagit fram mängder med goda recept som bakas med kvarg. Jag bakade hennes scones med citronkvarg och hackade chokladbitar. Åååh .... Jag minns att vi alltid skulle ha kvarg i bullarna hemma så det känns roligt att prova fler recept där kvargen är med. Bakverken blir ju mer proteinrika och många får säkerligen extra fluff. Har aldrig gjort scones med citron förut, men kommer verkligen att göra det igen! Recept scones med citronkvarg ca 12 st 8 dl vetemjöl eller glutenfri grov mix 4 tsk bakpulver 1 tsk salt 100 g Valio Eila® laktosfritt smör 2 dl Valio Eila® laktosfri mjölkdryck 3% 100 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron Smaktillbehör: 100 g mörk choklad, 100 g torkade aprikoser eller 75 g hasselnötter Kvargfluff 100 gram Valio Eila® laktosfri kvarg citron 100 gram Valio Eila® laktosfri cream cheese naturell Gör såhär: Scones Sätt ugnen på 250 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och arbeta ihop. Tillsätt mjölk och kvarg och arbeta ihop. Hacka eller skiva det smaktillbehör du väljer att ha i. Arbeta in tillbehöret. Tryck ut degen på ett bakbord så den är cirka 2,5 cm tjock och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i cirka 10 minuter. Linda in i en bakhandduk så de håller sig varma. Servera med kvargfluff. Kvargfluff Rör ihop citronkvarg och cream cheese. Bred på sconesen och servera direkt. Klicka HÄR för att upptäcka fler goda recept med kvarg! Presenteras i samarbete med Valio.