→ Annons i samarbete med MiFú ← Min samarbetspartner Valio gav mig uppdrag att skapa tre recept med deras nya innovation MiFú. Det är ett stekbart mjölkprotein som du väljer istället för kött, fisk eller fågel. Du hittar det första receptet med MiFú här → Pytt i panna med MiFú istället för korv. Dagens recept är en exotisk tacos med MiFú istället för kyckling eller fisk. MiFú finns i tre olika smaker - Naturell, med tomat och örter och peppar och chili. Till det här receptet så föredrar jag den med peppar och chili, men även den naturella blir säkert god efter egen önskad kryddning. Efter förra inlägget fick jag frågan om vad MiFú smakar och jag skulle beskriva det lite som de där ostarna som man kan steka och få en knarpig yta på. Jag gillar den bäst när de får stekas ordentligt och undviker att ta med för mycket av vätskan från burken. Då blir det lättare att få till den där goda ytan. Recept Exotisk tacos med Valio MiFú istället för fisk ca 4 personer 600 gram Valio MiFú Valfria tortillabröd ev. Valio Eila® gräddfil Valio Eila® Smör till stekning Salsa: 1 paket fryst mango 1 pakt körsbärstomater 2 krukor färsk koriander 1 urkärnad och skalad avokado 1 lime 1 paprika en skvätt vit balsamvinäger ca 1 ½ dl olivolja Salt, peppar Gör såhär: Lägg smör i en varm stekpanna och häll upp MiFú. Stek på hög värme för att få en krispig yta, sänk sedan till medelvärme och låt brynas medan du gör resten. Gör salsan genom att hacka tomater och paprika, tärna avokado och klippa koriander. Rör ihop i en skål. Häll ner mango, pressa över lime och smaka av med olivolja, balsamvinäger, salt och peppar. Värm gärna tortillabröden på låg värme i ugnen. Häll upp MiFú och gräddfil i en skål och servera tillsammans med bröden. Ett tips är att värma bröden lätt i ugnen, blanda ihop MiFú med salsa, avokado, hackade nötter och någon gräddfil och toppa med krossade tacochips. De ge den där crunchen som är så go. Läs mer om MiFú → Ett stekbart mjölkprotein från Valio!