Reklam / Inlägget presenteras i samarbete med Finax. För någon vecka sedan visade jag en favoritfrukost med Finax nya musli Urkaft (den med rödbeta och choklad ni vet). Den här gången fick jag i uppdrag att göra ett mellanmål med en av sorterna. Just mellanmål är en favorit eftersom jag vet hur viktig den är för min energi. Jag märker direkt när jag slarvat med mellanmålen och anstränger mig för att få till något mellanmål varje dag. Ibland ligger jag steget före och förbereder något hemma att ta med, som igår när jag gjorde en smoothie på morgonen och tog med i en termos. Andra gånger krafsar jag runt på kontoret på jakt efter något ätbart. Sammanfattningsvis, mellanmål är guld för hälsan och många kroppar mår bra av mellanmål. Nå, tillbaka till uppdraget. Jag gjorde såklart en av mina favoriter: Raw food-bollar. Alltså, en boll med muslin som grund. En musliboll! Recept hittar du nedan. Recept muslibollar 2 dl Finax Urkraft musli 4-6 färska dadlar 1 dl vatten eller kaffe ca 6 msk kakao 1 näve valfria nötter Kokos, musli eller kakao att rulla i Blötlägg muslin i vätskan. Kärna ur dadlarna och lägg ner tillsammans med nötterna och kakaon. Rör ihop så att kakaon blandas väl. Mixa samman allt med en stavmixer. Smaka av och känn av smeten. Lägg till mer kakao eller musli om du vill ha de mindre kladdiga. Forma till bollar och rulla i musli, kokos eller kakao. Ställ kallt. Enjoy! Bollarna går såklart att variera på flera sätt och du väljer själv vilken av muslisorterna du vill utgå från. Hoppas ni gillar dem! Inlägget presenteras i samarbete med Finax.