→ Annons i samarbete med Finn Crisp ← Knäckebröd alltså. Sedan jag började jobba med det här samarbetet så får jag inte nog. Har alltid tyckt om att äta knäckebröd, men nu har det tagit nya nivåer. Min middag igår? Ett stort antal knäckebröd med tonfiskröra. Min lunch idag? Knäckebröd med smör, ost och gurka. Och överbliven stekt potatis och omelett. I förra inlägget om dessa godingar så visade jag de två nya sorterna Ekologisk surdeg och Knäcke (se det inlägget HÄR). Nämnde även att en frukost-cheesecake kan vara roligt om man vill äta sitt knäckebröd på ett nytt sätt. Låt oss kika vidare på just den ↓ Hur gör man då? Det är egentligen inte svårare än att man väljer sina favoriter och varvar dem i ett snyggt glas eller i en burk. Vill man göra det kompatibelt för instagram så lägger du någon skivad frukt längs med sidorna som jag gjort ovan. Receptet på denna ser ut ungefär såhär: Rysk yoghurt, mängd efter önskemål Två skivor Finn Crisp Ekologisk surdeg Jordgubbar och hallon Flytande honung Valnötter Ringla honung i botten och längs sidorna av burken. Skiva jordgubbarna och klistra fast dem längst kanten. Fyll botten med yoghurten. Krossa knäckebröden (jag bröt i bitar och tog hjälp av morteln) och nötterna, blanda ihop. Lägg ett lager hallon och knäckebrödskross ovanpå yoghurten och fortsätt sedan att varva yoghurt, bär, honung och knäckebrödskross hela vägen upp. Servera med någon söt sked och njut! Vill du ha en mer traditionell macka så rekommenderar jag den nedan med tonfiskröra och avokado. Glömmer bort tonfiskröran i perioder men den är så ju jädra god. Speciellt med chiliflakes och avokado till ... Tonfiskröran gör du enkelt genom att röra ihop en burk tonfisk, hackade löskokta ägg, valfria grönsaker/lök (t.ex. paprika, rödlök, gurka), creme fraische, majonäs, citron, salt och peppar. Smaka av och bred ut på knäcket. Toppa med skivad avokado och chiliflakes. Klicka HÄR för att läsa mer om knäckebrödet!