/ Annons i samarbete med Paulúns / Mitt samarbete med Paulúns fortsätter! Den här gången fick jag i uppdrag att göra något gott med deras nya Paleo supergranola. Vad det blev? Tre frukostar! Vad annars. Hur mycket jag än försöker bli lika förtjust i lunch eller middagsmat så verkar det inte gå. Frukost har alltid varit min bästa måltid. Speciellt sådan frukost som man har tid och lust att lägga extra krut på. Det bästa med de tre frukostarna som syns på bilderna är att det ser avancerat (och instagram-vänligt) ut, men det är superlätt att göra och tar inte mycket längre tid än att servera i en vanlig tallrik. Det enda som behövs är lite fantasi, några glas eller en burk och lägga godsakerna lager på lager. Konceptet att äta frukost i burk och glas känns fortfarande roligt och jag behöver piffa till den där gröten som jag alltid envisas med att äta. Så frukost nummer 1 är en gröt med svenska blåbär (från min trakter i Hedemora), dinkel, havrekli och Paulúns supergranola Kokos, blåbär & mandel! Såhär blev det ↓ Och en selfie på supergranolan ↓ Jag kokade gröten enligt receptet nedan och lät den svalna en aning. Sedan varvade jag gröt och blåbär i olika lager, toppade med ett fikon och granolan. När jag sedan åt den så hällde jag på mjölk, men den fick inte vara med på bilderna eftersom den skulle förstört det bildsköna. Gröt med havre och dinkel 1 portion 1 dl havrekli 0,5 dl dinkelflingor 5 dl vätska (det blir godast med hälften vatten och hälften mjölk) chiafrön salt Gör såhär: Rör ihop vätskan med havrekli, chiafrön och salt. Koka upp och låt puttra till önskad konsistens. Det bästa med att äta saker ur glas på det här sättet är att man måste fylla på med krispig granola och kall mjölk för varje lager som man kommer till. Jag har tidigare tipsat om det här med att toppa sin gröt med granola för att göra den mer mättande. Och vill man inte göra egen så är det här ett superbra alternativ. Paulúns Paleo supergranola finns i två smaker: Hasselnöt, mandel & hallon och Kokos, blåbär & mandel. 5 snabba om Paulúns Paleo Supergranola: » Den innehåller inget tillsatt socker » Granolan består endast naturliga råvaror » Den har ett högt proteinvärde » Innehåller minst 79 - 82 % rostade nötter, frön & kokos » Är rik på fiber Och såhär beskriver de själva de nya produkterna: "Fröer och nötter av olika slag blandas varsamt med lite kanel, dadelpuré och sötpotatispuré. Detta bakas i ugnen till granola lika kluster och blandas sedan med bär och kokosflakes. Vi får en Paleo produkt eftersom processen är kort och enkel och den är fullproppad med naturliga nyttigheter inte så långt ifrån det vi åt på stenåldern." Låt oss gå vidare till frukost nummer två! Såhär ser den ut ↓ Det är alltså lite av en klassiker. Yoghurt med bär, honung och Paulúns Paleo supergranola Hasselnöt, mandel & hallon . Och några fikon eftersom de är så förbaskat goda och trevliga att se på. Receptet på den här är inte svårare än att skiva ett fikon och placera skivorna längs med glasets kanter. Fyll mitten med yoghurt, ringla över honung och bär, strössla över granolan och toppa med några fler bär. Servera genast! Gärna ihop med någon god äggmacka och en bra kopp kaffe. Eller som en del av en brunch på helgen. Eller ät den som ett snabbt mellanmål. Juste! Varför kallas granolan för Paleo – vad betyder det? Paleo är en förkortning av paleolitikum, den vetenskapliga benämningen för stenåldern. Om man vill inspireras av våra förfäders ätande så väljer man sådant som de åt på stenåldern, enkelt sagt naturlig och näringsrik mat som t.ex. nötter, bär, frön, grönsaker, frukt och naturliga fetter med inslag av fågel, kött och fisk. Som ni vet så rekommenderar jag inte att man följer någon kosthållning slaviskt, men inspireras gärna och plocka russinen ur kakan för att hitta sin egen version av mat och ätande som man mår bra av. Mina frukostar här visar hur jag ser på balans – det är Paleo supergranola ihop med yoghurt, gröt och syrlig smoothie. Goda saker som gör gott. Och en tredje frukosten? Det är så enkelt som en smoothie med extra allt. Precis som de två andra så ser det mer avancerat ut än vad det är. Och förutom granolan är passionsfrukt hemligheten. Den ger en sådan fin syrlighet som passar bra ihop med det krispiga i granolan. Jag mixade ihop goda saker till en krämig konsistens, skivade kiwi, placerade kiwin längs med kanterna på burken, hällde på smoothie, lade ner passionsfrukt och strösslade över Paulúns supergranola. Klart! Recept på smoothie Ingredienser: 1 banan 1 passionsfrukt 1 citron ca 2-3 dl frysta hallon och blåbär ca 2-3 dl vätska, t.ex. havredryck, mjölk eller färskpressad juice Gör såhär: Skala bananen och citronen och lägg i en mixer. Dela och gröp ur passionsfrukten, häll ner bär och vätska. Mixa samman till önskad konsistens. Ju mer vätska desto lösare blir den. Nu har jag gjort tre frukostar med Paulúns Paleo Supergranola – det finns såklart många fler. Något som känns som en god variant är att blanda ner granolan med havregrynen när du gör overnight oats. Eller att använda granolan till muslibars eller ”raw food”-bollar. Eller strössla över fruktsalladen för att göra den mer mättande. Eller att äta den på klassiskt sätt med filmjölk och skivad banan. Möjligheterna!