→ Annons i samarbete med Electrolux ← Jag berättade tidigare om när jag fick känna mig som en mästerkock med Electrolux Sous Vide-ugn. Är fortfarande lite besviken över att jag inte lyckats återskapa lika saftig fisk här hemma med min vanliga ugn. Det är något speciellt som händer när maten ångas på det där sättet. Det kom några frågor om huruvida det är bra att tillaga maten i en platspåse och vännerna på Electrolux svarade såhär: "Sous Vide-påsarna från Electrolux är tillverkade och testade för matlagning och förvaring av mat i temperaturer från 0-120 grader, i såväl hemmakök som i professionella kök. Tester som gjorts har visat att påsarna inte släpper ifrån sig farliga ämnen (ftalater) vid tillagning av eller förvaring av mat. Påsarna är självfallet fria från BPA. Angående varför man tillagar med Sous Vide teknik: · Koncentrerade smaker vid tillagning i vakuum och en förseglad miljö där inga smakämnen förloras/kokas bort. · Perfekt resultat vid tillagning på låga och exakt kontrollerade temperaturer. Vakuumförpackning har även fördelen att värmeöverföringen mellan ångan och maten blir effektivare än om maten ”isoleras” av luft i påsen. Utöver sous Vide-ugnen så fick jag bekanta mig med Electrolux induktionshäll med FlexiBridge-funktionen. Ja, det innebär alltså att den kombinerar upp till fyra kokzoner för att skapa en extra stor kokzon som gör värmefördelningen enhetlig för alla former och storlekar på kastruller och pannor. Det här blev slutresultatet ↓ Sesampanerad halloumi som stektas i smör tillsammans med ångade rotfrukter från Sous Vide-ugnen, grönsaker och en vegansk majonäs som jag mixade i blendern, som jag även gjorde chokladmoussen i (läs om det HÄR). När vi fotade detta skulle jag precis gå in i v. 13. Ser verkligen hur gravidtröttheten breder ut sig i ögonen. Då är det tacksamt att få ägna sig åt ett sådant här uppdrag som innebär att få fokusera på att laga (och äta) mat en hel förmiddag. Jädrar så roligt det var! Nu höll jag min stekpanna i ena hörnet av gammal vana men det är så smart att ha en större yta att vara på när man har flera kastruller och pannor igång samtidigt. → Läs mer om Sous Vide-ugnen och induktionshällen!