→ Annons i samarbete med Electrolux ← Om jag bara fick välja en enda köksmaskin så skulle det utan tvekan vara en riktigt bra blender. Det är ett av de mest ultimata redskapen som går att använda till så mycket. Jag mixar smoothies, såser, vegansk majonäs, glass, soppa och gör mjöl av frön eller nötter, gör mandeldryck, alkoholfria drinkar och såklart desserter. När Electrolux gav mig i uppdrag att göra något gott med deras blender Masterpiece ESB9300 så tänkte jag direkt på en chokladmousse med avokado. Upptäckte tjusningen i att göra chokladmousse med avokado för några år sedan och har ännu inte tröttnat. Det första jag tänkte på när jag såg den här blendern är att den är snygg och nätt. Och detaljer som den guldfärgade mixerkniven gör det hela mycket roligare. Det finns olika knappar med olika funktioner beroende på om du vill krossa is, göra en smoothie eller mixa soppa. Och uppdraget då? Jo, jag fyllde blendern med avokado, honung, kakao, smält choklad och fet yoghurt och mixade samman. Gick på känsla så har inga exakta mått, hemligheten är att smaka av ofta och tillsätta lite mer av det som smaklökarna tycker saknas. Snabb fakta om Masterpiece ESB9300: → Den ger en silkeslen konsistens tack vare en unik PowerTilt®-teknik (blendern lutar något för att på inget ska fastna i botten och råvarorna ska blandas runt bättre och få en silkeslen finish). → Den har en kraftfull TubroBoost-motor på 1200W, skärblad med titan-beläggning och en lutande behållare på 2,2l i Tritan®. → Blenderns unika lutning gör att ingredienserna inte värms upp, vilket är viktigt för exempelvis nötter som innehåller oljor som är känsliga för värme. Nu hade jag turen att ha pavlova kvar så lade det i botten på ett högt glas och toppade med chokladmousse, färska bär, kokos och passionsfrukt. Jäsiken. Det blev gott! Nyfiken på blendern? → Läs mer om Masterpiece ESB9300