♥♥♥ / I Annonssamarbete med Valio / Insåg prick NU att det här känns väldigt, väldigt roligt att få presentera för er! Min samarbetspartner Valio, som ju är ett mejeri som är välkända för sina laktosfria mjölkprodukter presenterar nu sitt nya varumärke Oddlygood. Vad är speciellt med det? I och med detta erbjuder de nu även växtbaserade produkter och först ut är havredryck och havregurt! Det känns både modigt och coolt att Valio vågar bryta ny mark på det här sättet. För att fira deras nya satsning så gör de tävlingen "Oddlykampen" där ni som konsumenter kan delta och har chans att vinna en elcykel + att de även tävlar ut en smoothieblender från Oster Versa varje vecka (värde 3199:-). Vill du vara med? Skapa den ultimata frukostupplevelsen, dela en bild av det på instagram med #oddlykampen. Och det här är mitt bidrag till tävlingen! Den ultimata frukostupplevelsen? Det måste ju vara att äta frukost hela dagen. Jag brukar ju äta frukost till middag relativt ofta och vad är det egentligen för skillnad på mellanmål och frukost? Här är mitt upplägg för frukost hela dagen: Frukost: "Overnight chia". Rör ihop lika delar havrekli och havredryck. Blanda i 1 msk chiafrön, 1 tsk honung, en nypa salt och 1 krm vaniljpulver. Låt svälla över natten. På morgonen toppar du med frukt och bär Lunch: Smoothiebowl med en smoothie av apelsin, havredryck, mandelsmör, citron och frysta bär. Den toppades med avokado och för att bli riktigt mätt adderar man några stekta ägg eller omelett. Recept på smoothies finns här! Mellanmål: Havregurt med färska bär, passionsfrukt och kokosflakes. Och gärna granola såklart! Middag: Bananpannkakor (smeten av banan, ägg, havregryn och havredryck) med färska bär och havregurt med vaniljsmak. Fika: Banankaka med mandelsmör, kokos och hallon. FY SABLAR vad gött detta är. Har svårt att se att jag någonsin kommer att tröttna på den här skapelsen. Världens godaste banankaka 75 g kokosolja 2,5 dl valfri sötning. T.ex. honung, kokossocker, socker etc. 2 msk havredryck 1/4 tsk salt 1 tsk vaniljpulver 2 ägg 2 mogna bananer 100 g choklad 70-90% 2,5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat Gör så här Sätt ugnen på 175 C. Smält smöret och låt svalna. Blanda smöret med socker, mjölk, salt, vaniljsocker. Dela äggen och blanda i gulorna. Mosa bananerna och blanda ner detta i smeten. Hacka chokladen. Blanda ihop mjöl, choklad och bikarbonat och vänd ner i smeten. Vispa till sist vitorna till hårt skum och vänd ner dem. Häll blandningen i bröad form. Grädda i 30-40 minuter. Den ska vara knappt klar i mitten. Ta hellre ut några minuter för tidigt än för sent. Den är god när den är lite på gränsen till kletig i mitten. PS! De små bägarna på bilden ovan är smaksatta med mango och hallon. Gott!