/ Annons i samarbete med Valio / Har nämt lasagne utan kött många gånger utan att bjuda på ett konkret recept. Den här gången gjorde jag en med Valios nyhet MiFú istället för köttfärs. Har ni provat MiFú än? Det är ett stekbart mjölkprotein som du använder istället för kött, fågel eller fisk. Jag har tidigare presenterat två recept med just MiFú - En exotisk tacos med MiFFú istället för fisk (klicka för receptet!) och en Pytt i panna med MiFú istället för skinka (klicka för receptet!) . Om ni gillar lasagne, vill ha något som är gott även dagen efter och dessutom vill minska på köttintaget så kan denna lasagne passa smaklöken. Varsågod ↓ Recept Vegetarisk lasagne med Valio MiFú istället för köttfärs 1 ugnsform eller ca 6 personer 1 pkt lasagneplattor 600 gram Valio MiFú 1 paket krossade tomater 1 stor påse spenat 1 kruka färsk basilika 2 gul lök 1 burk körsbärstomater 2 vitlöksklyftor 1 citron 150 gram ost Valio Gourmesan™ Olivolja Valio Eila® Smör Salt, peppar Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsform med smör och lägg ut lasagneplattor så det täcker botten. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek löken i smör i en större kastrull på medelhög värme, låt den inte brännas. Skölj tomaterna och häll ner dem tillsammans med löken. Häll ner krossade tomater en skvätt olivolja, salt, peppar och pressa ner citron. Låt puttra. Lägg smör i en varm stekpanna och häll upp MiFú. Stek på hög värme för att få en krispig yta, sänk sedan till medelvärme och låt brynas i ca 5 minuter. Lägg sedan ett lager tomatsås på lasagneplattorna, strö över MiFú och sista spenat. Lägg ett till lager plattor och varva tills du fyllt formen. Låt tomatsåsen och MiFú vara överst och toppa med riven ost. Ställ i ugnen och grädda tills den bubblar i kanterna och fått en fin färg. Ca 25 minuter. Servera med krispiga grönsaker. Upptäckte hur svårt det är att fota lasagne, det är ju inte världens mest fotogeniska maträtt. Men smakerna väger upp det med råge! → Läs mer om MiFu HÄR!