→ Annons i samarbete med Electrolux ← Min man Kim är helt hooked på Masterchef Australia. Han tar varje tillfälle till att titta vilket betyder att även jag sett en hel del. Det var där jag för första gången hörde talas om "Sous Vide". Det är alltså när man ångar maten i vakuumförseglade påsar på en låg temperatur. För några veckor sedan fick jag prova just detta tillsammans med Electrolux i deras Sous Vide-ugn. Som glad amatör så var det roligt att få prova något som verkar avancerat (bara på grund av att resultatet blir så bra) men som var så jädra enkelt. Hör ofta att många tycker att just fisk är knepigt eftersom den lätt blir torr - här blev den så saftig att den smälte på tungan. Den här tekniken skulle gissningsvis göra att många fler skulle äta fisk oftare. Jag lagade torskfilé med citron, rotsaker och en sås av gräddfil, citron och majonäs. Visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig innan men blev glatt överraskad av resultatet. Fisken blev så perfekt tillagad att den smälte i munnen. Gillar också konceptet med att fylla påsen med goda smaker som sedan bakas utan att man själv behöver göra så mycket. Vi tar det steg för steg! → Först placerade jag torsken i påsen och fyllde på med citron, smör, persilja, flingsalt och rivet citronskal. Gjorde en annan påse med rostsakerna. Lade i skivade och skalade morötter och potatis tillsammans med flingsalt, smör och persilja. Påsen gör att smaker, näringsämnen och råvarans färger bevaras. → Så placerades påsen i ugnens vakuumlåda där luften dras ur påsen. Man väljer olika program beroende på vad som ska tillagas. → Efter några minuter var den färdig och påsarna placerades i ugnen i en kvart eller så. → Sedan var det bara att plocka ur godsakerna och lägga upp på tallriken. Och äta såklart! Såsen är en av de enklaste jag vet och passar fint till de flesta fiskrätter. Rör bara ihop gräddfil, majonnäs, mycket citron, salt och peppar. Har ni testat Sous Vide? → Läs gärna mer om Sous Vide-ugnen och bli inspirerad HÄR! ←