Eftersom jag är inne i en period av att prova mig fram med delikata vegetariska rätter så passar det ju bra att lägga det i den här kategorin. Veckans uppmuntran är alltså att prova vegetariskt! Det finns ju flera olika sätt att vara vegetarian och äta vegetariskt och jag tänker att det är en bra början att kanske göra en liten förändring som ligger nära. För någon kanske det är att välja en proteinkälla av t.ex. ägg, ost eller liknande som ett första steg att äta mindre kött. För någon annan är det kanske att äta mindre rött kött och mer fisk och för en tredje kanske det är att gå all in och skippa även ägg och mjölkprodukter. Det viktigast är väl att vi tar något första steg för att prova att få in mindre kött i vår vardag. - Inför en köttfri måndag (eller valfri veckodag) - Googla på vegetariskt och hitta inspiration för något nytt recept. - Gå in på vegoriket eller vegoteket för att hitta ny input och inspiration. - Ta något recept som är naturligt veggie, som en linssoppa, bananpannkakor eller halloumisallad. - Testa något recept som är naturligt veggie, som en linssoppa, bananpannkakor eller halloumisallad. - Släng ihop rester av det som finns hemma i kylen och gör en plocktallrik med frukt, grönsaker, rotfrukter, bönor, salsa, linser, avokado, ägg, ost etc. - Reflektera över hur mycket kött och fisk du äter på en vecka. Är frukosten vegetarisk? Äter du mycket fisk och få blodiga biffar? Fundera på om du äter så mycket/lite i köttväg som du vill och mår bra av. ,. eller testa tallriken nedan som en förrätt eller redig middag: Ugnsbakade rödbetor, sötpotatis och palsternacka med chevre, honungsmarinerad hasselnötter, ruccola, flingsalt och päron.